Transformatie in Almere

Aan de rand van de Kruidenwijk van Almere Stad staan enkele vrijstaande bedrijfsgebouwen op de grens van een woon- en een bedrijventerrein. Eén van deze gebouwen wordt getransformeerd naar een woongebouw met een hedendaagse uitstraling.

 

Brinkmeier Elands architecten heeft samen met Holger Mührmann van Intarcdesign een plan gemaakt om het drie verdiepingen tellende bouwwerk om te bouwen naar zeven appartementen met elk een eigen buitenruimte. De appartementen zijn ca. 40 m2 groot en geschikt voor starters of alleenstaanden. Dit type woning is in deze wijk en in heel Almere op dit moment nog niet te vinden.

 

De gevels krijgen een make-over. Door de bakstenen gevel in de kleur wit te schilderen, de kozijnen en de stalen constructie van de balkons een antraciet kleur te geven en grote glasdeuren toe te voegen op de begane grond en bij de balkons krijgt het gebouw een frisse en eigentijdse uitstraling.

 

Op het maaiveld zijn voor elke woning een parkeerplaats en tuintjes voor de appartementen op de begane grond gepland. Ook is er ruimte voor bloemen, planten en hagen op de grenzen van de tuinen en het openbare gebied. De toegevoegde groene elementen maken de transformatie af, waardoor het voormalige karakterloze bedrijfspand een vriendelijk woongebouw zal worden.